_MG_5551

L’Orquestra de Corda va debutar l’any 2000 en el concert Fi de Curs, en la qual va participar com a orquestra convidada l’Orquestra “Arc i corda” de l’Escola El Drac de Torrent.

L’objecte de la creació d’aquesta agrupació és el d’atendre les sol·licituds efectuades per alumnes de corda amb inquietuds musicals. Està formada per alumnes de la nostra Escola de Música de l’especialitat de violí, viola, violoncel i contrabaix, així com d’aquells alumnes que ja han passat als conservatoris de Grau Mig.

L’Orquestra de Corda participa en les audicions trimestrals de l’Escola de Música i en els concerts de Fi de Curs i Santa Cecília que celebra la Unió Musical L’Eliana.

L’any 2005, s’incorporen a la mateixa instruments de fusta, metall i percussió amb el que ja passem a denominar-la Orquestra Simfònica de la Unió Musical de L’Eliana.

Sota aquesta formació l’any 2005 realitza un intercanvi amb l’Orquestra de la Societat Instructiva de l’Obrer Musical de Benimàmet, i l’any 2006 realitza un concert en els nostres locals al costat de l’Orquestra del Conservatori de Talavera de la Reina i de la Unió Musical de Riba-roja del Túria.

El 3 de Desembre de 2006, l’orquestra va actuar en els locals de la Unió Musical de Riba-roja del Túria.

El 16 de Desembre de 2006, l’Orquestra va realitzar el Concert de Nadal a l’Auditori del Centre Soci Cultural de L’Eliana.

El 5 de Maig de 2007, dins de l’intercanvi d’Escoles de Música, va realitzar un Concert a l’Auditori de l’Escola de Música «Eusebio Rubalcaba» a Talavera de la Reina (Toledo).

El 9 de Juny de 2007, va realitzar el I Festival Orquestra de corda Vila de L’Eliana, a l’Auditori Municipal de la nostra localitat, en el qual van participar l’Orquestra de corda del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios i l’Orquestra de la Societat Instructiva de l’Obrer Agrícola i Musical de Benimàmet.

El 7 de Juny de 2008, i en el II Festival d’Orquestres de Corda Vila de L’Eliana, va actuar amb l’Orquestra de Corda La Nova de Xàtiva.

El 4 de Abril de 2009, realitza un Intercanvi a l’Auditori de la Casa de la Música amb l’Orquestra del Conservatori Superior de Música d’Utiel (València).

El 10 de Maig de 2009, realitza un concert en el Palau de la Música de València.

El 26 de Juliol de 2009, a l’Auditori del Centre Soci Cultural de L’Eliana, l’Orquestra Simfònica, amb els alumnes de Cant de la Unió Musical L’Eliana, van interpretar la Zarzuela «La Verbena de la Paloma».

En el mes de Maig de 2010, realitza un viatge d’intercanvi i convivència en la localitat de Benasc (Osca), els dies 7 i 8, celebrant un concert,  acabant l’acte al costat de l’orquestra de corda d’aquesta localitat en concert conjunt de totes dues agrupacions.

Tant al novembre, com a Desembre, realitza els concerts de Santa Cecília com el de Nadal, a l’Auditori del Centre Soci Cultural, així com en les Festes Patronals de la nostra localitat, en el mes de juliol.

En maig de 2010 l’Orquestra Simfònica participa en l’Intercanvi d’Orquestres de Corda del Conservatori Superior de Música d’Utiel.

En setembre de 2014 participa en el Festival Internacional de Grups Musicals “Music Fest Adiratica” que se celebrà a Riccione (Itàlia) i a San Marino, amb agrupacions d’altres països com Eslovènia, Àustria i Suïssa.

En l’actualitat l’Orquestra Simfònica està dirigida per En José Larrosa García.

Un comentario sobre «Orquestra Simfònica»

Los comentarios están cerrados.