1

Es va formar l’any 1996 com una iniciativa de la Unió Musical L’Eliana per a donar resposta a les demandes socials i musicals plantejades en el si de la Sociedad.

Ha sigut  dirigit des de la seua formació fins a l’any 2006, per en Josep Manel Campos i Campos i ha anat configurant un repertori en el qual es combinen obres del barroc, classicisme popular i música popular.

Ha actuat acompanyat de la Banda Simfònica en diferents concerts organitzats per la Societat, cosa que li dona una de les seues peculiaritats: interpretar obres per a Banda i Coral.

Cal destacar el concert de commemoració del 40 aniversari de la constitució de L’Eliana com a municipi al juliol de 1998.

Participa en els concerts de Santa Cecilia, Nadal, i fi de curs que organitza la Unió Musical. Des de l’any 2000 organitza la Trobada de Cors «Vila L’Eliana», en la qual han participat diversos cors com l’Agrupació Coral de San José de Pignatelli, Cor de L’Eliana. Cor del Centre Artístic Musical de Bétera. També ha partcipat en Trobades realitzades en diverses localitats de la nostra comarca, així com Trobades corals realitzades en Cercedilla (Madrid), Alcorisa (Terol), San Mauro (Itàlia).

El 31 de Maig de 2008, va actuar en el Palau de la Música de València, juntament amb la Banda Simfònica de la Unió Musical L’Eliana, en la presentació de l’obra ELIANA «Cantata Jubilar», obra creada  en commemoració del 50 aniversari de la segregació de L’Eliana.

PALAU FOTO

Des de Gener de 2007, fins a setembre de 2012 el seu director va ser en Juan Francisco Ballesteros Serrano.

Des d’Octubre de 2012 la Directora del Cor de la Unió Musical L’Eliana és na Juani Jorge Campoy.

Ha realitzat diversos concerts junt la Orquestra Simfònica com per exemple el Rèquiem de Mozart en 2013 i el Rèquiem de Faure en 2015.

Cal destacar el Concert per la Pau de 2016 en el qual participaren, com a cor convidat, la Coral de la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona, l’Orquestra Simfònica i una vintena de músics de la Banda Simfònica i en el qual s’interpreta The Armed Man a Mass for Peace de Karl Jenkins.

En abril de 2016 realitza un viatge a Getxo (País Basc) on van actuar a l’església de Sant Nicolás de Bari juntament amb el Biotz Alai Abesbatza en un concert benèfic.

Des de gener de 2019 el Cor de la Unió Musical esta dirigit per en Isidro Martínez Saiz.