Aquesta Agrupació Musical naix en el curs 1995-96, amb la finalitat de motivar musicalment als membres de l’escola de música com a element de socialització i entreteniment per a la joventut.

Debuta oficialment en el Concert de Nadal de 1995 i, des d’aqueixa data, participa en tots els concerts de Fi de Curs, Santa Cecília i Nadal entre altres  organitzats per la Unió Musical.

Ha participat en diversos festivals de Bandes Juvenils en les poblacions de Bétera, Vilamarxant, Meliana, Torís, Paterna, Villar del Arzobispo, Riba-roja de Túria, Peñarroya de Tastavins (Terol), la Pobla de Vallbona, Burjassot, Benissanó, El Puig i Massanasa.

Destaquem l’actuació que va tindre lloc en el Palau de la Música de València al març del 2000, i a l’abril de 2006.

Amb el beneplàcit de la Unió Musical s’ha va instaurar l’any 1997 un Festival anual de Bandes Juvenils. Festival que se celebra tots les anys per Primavera permetent un intercanvi cultural amb les diverses formacions juvenils d’altres Societats Musicals que participen en aquest.

Al maig de 2008 la Banda Juvenil, va participar en el I Festival de Bandes Juvenils «Ciutat d’Almagro», en el Teatre «Hospital de Sant Joan» (Almagro), amb la Banda Juvenil Granatula de Calatrava i la Agrupació Musical La Lira d’Almagro.

A l’abril de 2010, va efectuar un intercanvi musical en la localitat de Vilagarcia de Arousa (Pontevedra). Realitzant dos concerts.

En juny de 2011 la Banda Juvenil realitzà un concert extraordinari junt amb la Banda Simfònica en el Palau de la Música de València tenint un gran èxit de públic.

En setembre de 2015 participa en un Intercanvi de Bandes Juvenils a Sinarcas.

Actualment, la Banda Juvenil, s’ha consolidat com a agrupació musical i és la pedrera de joves músics per a la Banda Simfònica de la Unió Musical L’Eliana.
Està dirigida des d’octubre de 1996 per En José Amadeo Guillot Montaner.

Un comentario sobre «Banda Juvenil»

Los comentarios están cerrados.