La Banda Simfònica de la Unió Musical L’Eliana realitzarà el concert d’ «Excel·lent música de bandes 2021». Aquest concert entra dins de la campanya d’ajudes a les societats musicals que organitza la Diputació de València, i tindrà lloc el dissabte 23 d’octubre a les 17:30 h a la plaça Pau i Llibertat de L’Eliana.

Aprofitarem aquest concert per a acomiadar a Juan Bautista Pérez Gil, que ha estat al capdavant de la Banda des de 2019 i ens deixa després d’una gran llavor. Et desitgem molta sort.

També es farà la presentació oficial del que serà el nou director de la Banda Simfònica, José Alcàcer Durá, al que li donarem una gran benvinguda.

JOSÉ ALCÀSSER DURÁ, músic i director.
Naix a Riba-roja de Túria en 1977. Cursa estudis de clarinet en el Conservatori Superior de Música de València amb el mestre
Juan Vercher, aconseguint el títol de Professor Superior de Música en l’esmentada especialitat. Amplia els seus estudis de Pedagogia Musical amb el mestre Jos Wuytak. Cursa estudis de Direcció de Banda amb Eugene Corporon (University of North Texas), José R. Pascual Vilaplana, Lorenzo Della Fonte (Conservatori de Torí, Itàlia), Enrique García Asensio, Markus Theiner, i Jose Mª Cervera Collado. I també cursa estudis de Composició amb Franco Cesarini (Conservatori de Lugano, Suïssa) a Itàlia.

Jose Alcàcer és Màster en Investigació musical per la Universitat Internacional de València. Al mateix temps, estudia el grau en Psicologia en la UNED i completa la seua formació en Neurocoaching en la International Neurocoaching Association.

Com a Director convidat, ha dirigit a Itàlia, Àustria, Països Baixos i els EUA, on col·labora assíduament amb la Carroll University a Milwaukee, la Universitat del Nord de Colorado a Denver i la Stanford University a San Francisco.

Ha sigut Director de la Banda del Centre Artístic Musical de Moncada del 2005 al 2014, amb la qual gana en 2009 el primer premi en el Certamen Provincial de Bandes de València i de la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona del 2003 al 2006.

Cofundador de l’Ars Chamber Orchestra i el Ensemble Stravinski.
Principal director convidat de la Italian Brass Band.

Membre de jurats en concursos de bandes a nivell internacional.
Director de la Banda Simfònica Juvenil del Trentino, pertanyent a la Federació de Bandes de la Regió de Trento (Itàlia) del 2017 al 2020.

D’altra banda, des de 2011 és director del Conservatori Professional de Música de la Ciutat de Moncada, on imparteix les especialitats de clarinet i Orquestra. Dirigeix la Banda i Orquestra del Conservatori Professional de Música de la Ciutat de Moncada.

És membre de la Wasbe (World Association for Symphonic Bands and Ensemble.

Com de costum l’entrada serà lliure i gratuïta.

Esperem la seua presència.